Військово – патріотичне виховання

Військово – патріотичне виховання в Андріївському ліцеї №2

Важливою складовою військово-патріотичного виховання є оборонно-масова робота. Саме тому в листопаді в Андріївському ліцеї №2 проходить місячник оборонно – масової роботи – комплекс заходів з формування у здобувачів освіти морально-політичних та бойових якостей захисника Вітчизни.
17 листопада 2023 року на базі кабінету безпеки відбувся урок Захисту України для учнів 10-11 класів із запрошенням військової медикині Гринько Божени Ігорівни.
Протягом заняття Божена Ігорівна знайомила учнів з основами тактичної медицини, надання першої домедичної допомоги. В ході розповіді учні отримали корисні знання і здобули практичні навички. Було розглянуто такі важливі питання як зупинка масивної кровотечі шляхом накладання турнікета, тиснучої пов’язки або ізраїльського бандажу, тампонування ран. Медикиня продемонструвала вправи з котролю дихання, роботу з назофаренгіальною трубкою та оклюзивною наліпкою.
Урок проходив у формі діалогу. Під час розповіді учні мали змогу задати питання, які їх цікавили та отримати змістовні відповіді.
Дякуємо Божені Ігорівні за цікаве та корисне спілкування, адже в умовах війни знання з тактичної медицини здатні рятувати життя, а в екстреній ситуації – взяти себе в руки та надати першу допомогу постраждалому.
Возможно, это изображение 6 человек и люди учатся
Возможно, это изображение 10 человек, люди учатся и текст

Возможно, это изображение 2 человека, люди учатся и текст